dimarts, 19 d’octubre del 2010

***La PiRàMiDe dE MaSlOw***


Avui us deixo un petit apunt sobre la Piràmide de Maslow, ja que en vam  parlar a classe i em va semblar interessant.

La motivació està molt lligada als instints bàsics que garanteixen la supervivència. De forma més o menys directa, tot el que mou una persona té alguna cosa a veure amb el fet de garantir els recursos per a l'alimentació, la procreació i la integritat pròpies. En canvi, l'objecte dels desigs transcendeix les necessitats físiques, la part més animal de l'ésser humà.

Abraham Maslow va elaborar la seva teoria sobre la motivació humana que va plasmar en una figura, la Piràmide de Maslow. Hi va jerarquitzar les fonts de motivació de les persones: va situar com a prioritat principal satisfer les necessitats bàsiques de l'organisme, que una vegada cobertes donarien lloc a la motivació per la protecció i la seguretat i, amb posterioritat, a la necessitat de l'amor i la pertinença a un grup. A continuació es trobaria l'interès per la valoració social i, en darrer lloc, quedaria la motivació per sentir-se plenament autorealitzat. Aquestes motivacions bàsiques podrien explicar la major part de les conductes diàries d'una persona que, en una societat en què no falten els recursos bàsics, se centren sobretot en la seguretat que poden aportar uns ingressos estables, conservar i fomentar les relacions socials per a cobrir les necessitats d'afecte, pertinença a un grup o família i, per acabar, la motivació per sentir-se valorat pels altres i sentir-se d'acord amb tot això.





Aquí us deixo el link d’un vídeo molt il·lustratiu, realitzat per sis alumnes, t’explica la piràmide de Maslow mitjançant imatges. 



 Fins aviat!
Carla García

2 comentaris:

  1. Una fantàstica introducció al tema que tractarem en breu a classe, Carla!

    ResponElimina
  2. Carla trobo molt interessant l'aproximació a la teoria de la motivació de Maslow que has realitzat. Penso que és un tema important i necessari de conèixer ja que aquesta motivació és la que, la majoria de vegades, ens mou a realitzar unes determinades accions o no. Com bé has comentat, en la societat en la qual vivim les necessitats bàsiques com el respirar, menjar, dormir, beure...per a la majoria de les persones no són cap problema, segurament les dificultats se centren en poder cobrir les necessitats de seguretat i autoestima les quals, molts cops, estan força perjudicades. Per exemple, acutalment un fet que ens provoca molta inseguretat és saber si tindrem feina o no i per tant, un sou per viure.

    Fins aviat,

    Cèlia

    ResponElimina