Quan a classe parlàvem sobre les substàncies que alteren els estats de consciència, quan vam mirar el vídeo “heroïna, la última generación”, i quan a la última classe vam seguir parlant sobre les drogues, em va venir al cap un programa de televisió de Telecinco, Mujeres y hombres y viceversa (potser alguns de vosaltres el coneixeu, el mireu o potser no).
En aquest programa, un dia, un noi, en Chema, va explicar el seu testimoni, va explicar que quan ell era petit el seu pare, Emilio, estava enganxat a les drogues, explica que prenia de tot, però se’n va sortir, va aconseguir desenganxar-se d’aquesta addicció. Ell també explica que podria haver caigut, com el seu pare, en mans de les drogues però per sort, mai s’ha volgut apropar a cap tipus de substància.
Aquí us deixo els vídeos, és un testimoni real, per mi personalment molt emotiu i per això els volia compartir amb vosaltres.
El primer vídeo, és de tot el programa, i del minut 44 al 73 es veu l’actuació de Mägo de Oz, on pertany el pare d’en Chema, el testimoni del fill, quan explica què va viure de petit, quan el seu pare era drogoaddicta, i també el seu pare explica la seva vivència.
I el segon vídeo, és breu, només es veu el tros que el pare del noi, va al programa, amb el grup Mägo de Oz i explica les seves vivències.
Us haig de dir que si no mireu el programa us pot sembla molt avorrit esperar fins el minut 44, deixeu que avanci fins aquest minut, però en el minut 44 fins el 73, mireu-lo, és una mica llarg però val molt la pena.
(Del minut 44 al 73)
(breu resum: testimoni pare d’en Chema)
Fins aviat!
Carla García Forn
Carla,
ResponEliminaTot i que no tinc el costum de mirar aquest programa, no per res personal sinó perquè o no tinc temps o miro d'altres coses, el dia que va ocorrer aquesta escena l'estava mirant i jo també em vaig commocionar força. Vaig pensar que era un molt bon exemple de com una persona pot sortir de les drogues, fent el més gran dels esforços, i com un fill, després de viure tal tragèdia, té molt clar que no vol ficar-se també en aquest món. Es podria dir que és una mica "una cara bona" d'algú que pot sortir de les drogues i algú que ni tan sols es planteja ficar-s'hi després del que ha viscut amb el seu pare.
És una gran aprotació!
Bon cap de setmana,
Cèlia
Hola Carla,
ResponEliminaEl drogar-se és com el fumar. M'explico, si els teus pares fumen des que ets petit, pots fer dos coses: fumar perquè ho trobes normal o odies tant el tabac que prefereixes no fumar mai. Això depèn molt de la personalitat i de les experiències que hagi viscut la persona en una situació com aquesta.
Fins dilluns!!!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Carla,
ResponEliminaM'ha semblat molt funcional el fet que hagis partit d'un programa de televisió tant popular com el de "Mujeres y hombres y viceversa" per exemplificar la realitat de l'addicció. A vegades, els documentals no deixen entreveure d'una manera tant espontània un cas en concret així com tampoc la reacció de l'expectador que en aquest cas surt reflexat a la pantalla com a públic.
Fins una altra,
Miriam
Molt il·lustratiu, Carla!
ResponEliminaCarla! M'ha semblat molt interessant el teu apunt. Sobretot per la visió que mostra on el nucli familiar és molt important per superar aquesta droga tant addictiva. On el Chema, el fill del drogodepenent, al veure els efectes negatius que ha causat en el seu pare, no només decideix no drogar-se , sinó que tampoc pren altres substàncies com l'alcohol, una substància que es veu més acceptada per la societat i més consumida pels joves.
ResponElimina